Paaprika

dec / 13

Paaprika

/

Het concept van Paaprika-logo voldoet aan verschillende voorwaarden. Het weerspiegelt de inhoud van de winkel, is tijdloos, spreekt zowel dames als heren aan, is geschikt voor alle leeftijden en het is een echte eyecatcher in de straat.

 

Het ontwerp is tijdloos geworden door de stijl zowel strak en minimalistisch als vintage te maken. Het abstracte theepot-embleem en de letters eronder bestaan allemaal uit perfect ronde vormen. Ze lopen aan de bovenkant ook rond af, terwijl ze aan de onderkant juist plat af worden gesneden. Zo ontstaat door de cirkels een speelse stijl die past bij een spellenwinkel, terwijl de strakke lijnen en platte onderzijden het toch nog een beetje stoer maken. Het logo is een groot coherent geheel doordat zowel de letters als de theepot uit lijnen van dezelfde dikte bestaan. Een eigenzinnige stijl voor een aparte winkel!

 

In de theepot zie je de drank zelf, maar ook een theezakje. Dat zakje ziet eruit als een speelkaart. Zo zitten spel en café, de twee ingrediënten van de winkel, allebei ook als ingrediënten in de pot. Doordat dit de enige objecten zijn met meer detail in een omgeving vol strakke en platte lijnen, springen deze ingrediënten ook een beetje uit het geheel. Zo vallen ze goed op.