Spellenwinkel & Café Paaprika nu geopend in Zutphen

dec / 13

Spellenwinkel & Café Paaprika nu geopend in Zutphen

/

Zutphen heeft er sinds kort een nieuwe hotspot bij: spellenwinkel Paaprika. Je kunt hier meer dan bordspellen kopen. Je mag de spellen er namelijk ook spelen!

 

Paaprika is een spellenwinkel en café in één. Achterin de winkel vind je de zitplaatsen. De schappen die daar staan, bevatten de spellen die je aan tafel mag spelen. Dat kan natuurlijk onder het genot van een drankje. Het resultaat is een zaak waarin je makkelijk een middag zoet bent met vrienden of familie. En als je een spel echt leuk vindt, dan kan je het natuurlijk ook gewoon kopen voor thuis!

Paaprika logo design

Het concept van Paaprika was niet zomaar te vertalen naar een sprekend logo. Een spellenzaak wordt immers niet bepaald elke dag gecombineerd met een café.

Uiteindelijk kwamen we met een resultaat dat voldoet aan alle voorwaarden. Het weerspiegelt de inhoud van de winkel, is tijdloos, spreekt zowel dames als heren aan, is geschikt voor alle leeftijden en het is een echte eyecatcher in de straat.

“In de theepot zie je de drank zelf, maar ook een theezakje. Dat zakje ziet eruit als een speelkaart. Zo zitten spel en café, de twee ingrediënten van de winkel, allebei ook als ingrediënten in de pot.”

Het ontwerp is tijdloos geworden door de stijl zowel strak en minimalistisch als vintage te maken. Het abstracte theepot-embleem en de letters eronder bestaan allemaal uit perfect ronde vormen. Ze lopen aan de bovenkant ook rond af, terwijl ze aan de onderkant juist plat af worden gesneden. Zo ontstaat door de cirkels een speelse stijl die past bij een spellenwinkel, terwijl de strakke lijnen en platte onderzijden het toch nog een beetje stoer maken. Het logo is een groot coherent geheel doordat zowel de letters als de theepot uit lijnen van dezelfde dikte bestaan. Een eigenzinnige stijl voor een aparte winkel!

Paaprika

 

In de theepot zie je de drank zelf, maar ook een theezakje. Dat zakje ziet eruit als een speelkaart. Zo zitten spel en café, de twee ingrediënten van de winkel, allebei ook als ingrediënten in de pot. Doordat dit de enige objecten zijn met meer detail in een omgeving vol strakke en platte lijnen, springen deze ingrediënten ook een beetje uit het geheel. Zo vallen ze goed op.

Huisstijl design

De stijl met cirkels en platte randen komt overal terug in de huisstijl. Van de website tot bedrijfsartikelen en reclame-uitingen zoals die hieronder. Onze branding voor Paaprika is hiermee voltooid.

Paaprika poster design

 

Ben jij ook op zoek naar een ontwerper voor jouw logo en/of huisstijl? Je kunt hier meer informatie over onze diensten vinden. Of bekijk eerst eens ons porfolio om meer indrukken te krijgen.

 

Paaprika krijgt binnenkort ook een webwinkel. Nieuwsgierig naar de zaak geworden? Je kan hier een bezoekje aan hun website brengen!